Vaikka Oktoberfest järjestetäänkin Münchenissä, Saksassa, juhlitaan sitä lisäksi koko maailmassa. Juhlan pääosassa on saksalainen ruoka ja olut. Mutta miten juhlaa sitten juhlitaan ja mitä siellä voidaan tarjoilla? Seuraavien vinkkien avulla luot ystävillesi perinteisen Oktoberfestin. Tai jos et halua järjestää tapahtumaa itse, osallistu artikkelissa mainittuihin tapahtumiin. Kuinka vain, Oktoberfest antaa jokaiselle jotain: sekä nälkäisille että oluenhimoisille!

Oktoberfestissä tarjoiltavia herkkuja

Yksi perinteisistä ruuista, joita Oktoberfestilla on tapana tarjoilla, on hapankaalia kasslerin ja perunamuusin kera. Liha valmistetaan ensin keittämällä ja paistamalla tämän jälkeen uunissa. Ruoka on helppo valmistaa, joten sitä varten ei tarvitse olla huippukokki. Tätä voi kokeilla kuka tahansa.Mikäs sen parempaa kuin saksalainen makkara? Tästä syystä Oktoberfestiin kuuluvat makkarat, kuten nürnbergiläiset bratwurstit tarjoiltuna nekin perunamuusin kera. Makkarat ruskistetaan helposti ja nopeasti pannulla. Bratwurst ja hapankaali on tunnettu saksalainen ruokalaji ja sitä tarjoillaan Oktoberfesteillä ympäri maailman. Muita saksalaisia makkaroita, jotka sopivat tarjottavaksi Oktoberfestillä on currywurt, weisswurst ja knackwurst. Makkarasta tehdään myös salaattia, joka kantaa nimeä Wurstsalad. Oktoberfestin juhlapöytään kuuluvat lisäksi kana, porsaanliha, kala, bretzelit, suolakurkut ja sinappi. Lihaa voidaan paahtaa, paistaa, uppopaistaa tai kypsentää uunissa. Oktoberfestin pöydät notkuvat täynnä erilaisia herkkuja ja ne huuhdotaan alas – milläs muullakaan kuin oluella!

Oktoberfestit maailmalla

Oktoberfestit maailmalla

Aito alkuperäinen Oktoberfest vietetään Saksassa, mutta monet muutkin maat järjestävät tämän festivaalin ja niissä meno on aina huikeaa ja ne keräävät yhteen runsaasti ihmisiä. Maailman suurin Oktoberfest järjestetään Kitchenerissä, Ontariossa, Kanadassa sekä sitä ympäröivissä kaupungeissa. Vieraita käy tässä tapahtumassa vuosittain 700 000, joten vilinää riittää. Uskomatonta tapahtumasta tekee sen, että Kitchenerissä on vain 219 000 asukasta. Kitchenerin Oktoberfest kestää yhdeksän päivää.Myös Brasiliassa järjestetään oma Oktoberfest. Sen lisäksi, että siellä tarjoillaan saksalaisia herkkuja, myös Brasilian omat perinneruuat ovat tarjolla nälkäisille juhlijoille. Brasilialaiseen Oktoberfestiin kuuluukin batata recheada, täytetty peruna ja paljon brasilialaisia liharuokia. Brasilialaiset pitävät hauskaa ja vieraat voivat osallistua vaikkapa oluenjuontikilpailuun. Juhlassa valitaan tietenkin myös Miss Oktoberfest.Myös Kiinassa pääsee juhlimaan Oktoberfestiä. Juhlaa vietetään siellä useammassa eri paikassa, mutta Qingdaon tapahtuma on maan suurin. Tapahtuman kesto on kokonainen kuukausi ja se järjestetään elokuussa. Tarjolla on oluita ympäri maailman sekä mm. Kiinan omaa Tsingtao-olutta. Olutta pääsee maistelemaan jopa ilmaiseksi, sillä tarjolla on runsaasti maistiaisia – niin paljon ettei niihin tarvitse käyttää rahaa välttämättä ollenkaan!

Oktoberfest Suomessa

Entä kotimaamme Suomi? Kyllä, täälläkin juhlistetaan kyseistä tapahtumaa. Suomalaiset pääsevät nauttimaan aidoista baijerilaisista herkuista ja oluista monessa eri suomalaisessa kaupungissa ja tapahtumissa voi nähdä esiintymässä myös suomalaisia artisteja. Me suomalaiset olemme muutenkin kovia oluen kuluttajia ja tämä korostuu erityisesto Oktoberfestissä. Menneinä vuosina on pidetty mm. hapankaalin syönnin SM-kilpailut, jonkä pääpalkinnoksi annettiin liput seuraavan vuoden tapahtumaan Saksassa.

Oktoberfest Suomessa

Himoksen Oktoberfest järjestetään 20. – 21. syyskuuta 2019. Meno on kuin aidossa saksalaisessa Oktoberfestissä, sillä pöydät ovat täynnä herkkuja ja olut virtaa. Tarjolla on mm. saksalaisia makkaroita, bretzeleitä ja schnitzeleitä. Täällä vatsat tulevat varmasti täyteen! Tapahtumassa pääsee kuulemaan livemusiikkia ja tietysti nauttimaan erilaisista oluista. Himoksen omassa tapahtumassa erikoista on, että vieraat voivat tilata omat Oktoberfest-herkkunsa suoraan omiin mökkeihinsä.Vuonna 2019 tätä sosiaalista tapahtumaa pääsee juhlimaan myös esimerkiksi Tampereella, lokakuun 12. päivänä. Oktoberfestissä kansaa on juottamassa aidot oluthanat, jotka Nokia Panimo tuo paikalle. Tapahtumassa pääsee jännittämään lauluyhtyekilpailua, jossa kilpailevat erilaiset suomalaiset miesyhtyeet.