Eurooppa on täynnä toistaan upeampia festivaaleja, jotka täyttävät jokaisen pääkaupungin juhlahumusta. Festivaalit ovatkin monelle se pakollinen asia kesässä ja ilman festivaaleja kesä ei tunnut täydeltä. Mitäpä jos kuitenkin tänä vuonna lähtisitkin festivaaleille Suomen rajojen ulkopuolelle. Eurooppa on täynnä kuuluisia ja upeita festivaaleja, jotka todellakin ovat jokaisen käynnin arvoiset. Festivaaleja löytyy joka makuun rock-musiikkifestivaaleista, teknomusiikkiin ja kulttuurifestivaaleihin, joten jokaiselle varmasti riittää valinnanvaraa. Kannattaakin ihmeessä tutustua Euroopan festivaali tarjontaan, jotta pääsee nauttimaan Euroopan parhaista festivaaleista. Tässä artikkelissa tutustummekin muutamaan kuuluisaan festivaaliin Euroopassa, joihin lähtemistä kannattaa harkita jo vakavasti. Suomessakin on tietenkin ne omat lempi festivaalit, mutta kannattaa harkita edes yhdellä ulkomaalaisella festivaalilla käymistä.

Parhaat kulttuurifestivaalit Euroopassa

Tiesitkö, että Teneriffalla järjestetään maailman toiseksi suurimmat sambakarnevaalit? Nämä karnevaalit voittavat pelkästään Rio de Janeiron sambakarnevaalit. Näitä festivaaleja juhlitaan aamusta iltaan voin kahden viikon ajan, jonka aikana nähdään monia toistaan upeampia sambakulkueita. Karnevaalit lopettavat vuoden sambakuningattaren valinta. Sambakuningattaret näkyvätkin pitkin viikkoa eri kulkueissa, joten heitä pääsee ihailemaan koko viikon. Näillä kuningattarilla onkin näyttävät asut, jotka saattavat maksaa jopa monta tuhatta euroa ja yksi päähine painaa jopa 10 kiloa. Näitä pukuja sitten kuljetetaan ympäri kulkueita niille luoduissa lava-autoissa. Karnevaaleilla valitaan vuoden samba kuningatar lasten ja aikuisten joukosta erikseen.Oktoberfest Saksassa on taas myös yksi ehdottomista vierailun kohteista. Tällä festivaalilla olut ja Saksa kuuluvat yhteen. Nämä suurfestivaalit ovatkin Saksan kulttuurin perinnejuhlat, johon puetaan päälle maalaissaksan perinneasut ja juodaan saksalaista olutta. Paikalla on myös tivolimainen pieni huvipuisto ja suuri valikoima saksalaisia ruokakojuja. Pääjuhlateltta on taas 1600 neliömetrien teltta, joka on täynnä pitkiä pöytiä ja tuoleja, joilla ihmiset istuvat nauttimassa oluitansa. Illan pidentyessä rohkeimmat jopa pääsevät tanssimaan pöydälle. Viikonloppuisin meno onkin jo todella villiä ja pöydät täynnä tanssijoita.Islannin Airways taas kertoo olevansa maailman hienoin musiikkifestivaali. Se on monen eri musiikkityylin festivaali keskellä talvea. Festivaalista tekeekin unohtumattoman sen kylmä sää, nimittäin festivaalit järjestetään marraskuussa juuri talven alettua. Tänne festarille saakin pukea pienten kesäfestari vaatteiden sijasta jättimäisen suuren toppatakin, jotta pysyy lämpimänä islannin kylmässä talvessa.

Tomorrowland

Talvisesta Amsterdamista taas tekee upean sen jokavuotinen valofestivaali. Tämä festivaali sisältää yli 35 erilaista taideteosta, joista pääsee nauttimaan jo muutenkin tunnelmallisessa ja kauniissa Amsterdamissa. Nämä upeat valotaideteokset ovat suunnitelleet kansainväliset ja paikalliset taiteilijat ympäri maailmaa. Festivaaleilla on kaksi erillistä reittiä, joita seuraamalla pääsee ihailemaan kaikki festivaalien taideteokset. Parhaiten festivaaleista pääseekin nauttimaan 75-minuuttisen veneen matkaan joka kiertää läpi kaikkien upeiden valojen. Toinen reitti festivaaleilla taas on 90-minuuttinen 3 kilometrin pituinen kävelyreitti. Molemmilla reiteillä on oma teemansa, joten kävijän kannattaa ihmeessä käydä katsomassa molemmat reitit.Saksa kun on luonnollisesti festivaalien pääkaupunki, jossa järjestetään jatkuvasti mitä erilaisempia festivaaleja. Järjestetään täällä myös Euroopan kuuluisimmat rock-festivaalit. Näillä festivaaleilla pääsee näkemään maailman ykkös rock-tähtien esiintymisiä, nimittäin esimerkiksi Red Hot Chili Peppers on esiintymässä festivaaleilla melkein joka vuosi. Tämän lisäksi esimerkiksi Metallica on usein festivaaleilla nähty tähti. Tämä musiikkifestivaali ei takuulla jätä todellista rockin ystävää kylmäksi, nimittäin jo festivaalit näyttämöt ja lavasteet ovat todella näyttäviä.Tomorrowland on taas maailmankuulu elektronisen musiikin festivaali Belgiassa. Tomorrowland on listattu yhdeksi maailman kuuluisimmista festivaaleista ja siellä vierailee vuosittain maailman parhaimpia DJ tähtiä. Festivaaleilla on myös panostettu lavastukseen ja festivaalien satumainen lavastus lumoaa jokaisen festivaalikävijän vuosi toisensa jälkeen.